Бургомістром Берліна стане екс-міністр, викрита в плагіаті

Бургомістром Берліна за підсумками земельних виборів, які пройшли в минулу неділю одночасно з парламентськими, стане колишній міністр Німеччини у справах сім’ї та молоді Франциска Гіффай, яку раніше викрили в плагіаті при написанні дисертації.

На виборах до парламенту Берліна перемогла Соціал-демократична партія Німеччини з Гіффай на чолі списку, вона отримала 21,4% голосів, у “зелених” виявилося 18,9%, у християнсько-демократичної партії – 18,1%, у “лівих” – 14%, у правій “Альтернативи для Німеччини” – 8%, у “Вільної демократичної партії” – 7,2%.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Franziska Giffey (@franziskagiffey)

У червні комісія Вільного університету Берліна позбавила Гіффай докторського ступеня. Президія університету одноголосно прийняла таке рішення після консультацій і перевірки дисертації Гіффен. Перед цим вона подала у відставку з поста міністра через звинувачення в плагіаті.

Згідно з висновком, науковий ступінь була отримана Гіффай за допомогою “введення в оману щодо самостійності її наукової роботи”. У роботі були використані тексти і посилання інших авторів без відповідних вказівок.