СБУ викрила високопосадовця КМДА на вимаганні грошей з підприємців

СБУ викрила на системній корупції керівника підрозділу одного з департаментів Київської міської держадміністрації.

Як повідомив прес-центр СБУ, новопризначений чиновник вимагав гроші з власників малого і середнього бізнесу. У разі відмови платити «данину», він погрожував перевірками.

Сума хабара становила, у середньому, 2 тис. дол. з підприємця.

За попередніми даними слідства, посадовець налагодив корупційний механізм одержання грошей з представників комерційних структур, у тому числі сфери торгівлі і громадського харчування. За неправомірну вигоду він «гарантував» підприємцям не створювати штучних перешкод у їх господарській діяльності.

Правоохоронці затримали чиновника поблизу одного зі столичних ринків під час передачі хабара. За ці гроші посадовець обіцяв власнику бізнесу не проводити «додаткову» перевірку щодо законності розміщення і експлуатації його комерційної споруди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання судом міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до неї.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Києва.