Сьогодні у Бресті відбудеться поєдинок молодіжних збірних Франції та України

Сьогодні у Бресті на стадіоні «Стад Франсіс Ле Бле» о 19.30 відбудеться поєдинок 3-го туру групового раунду кваліфікації чемпіонату Європи серед команд до 21 року, в якому зіграють молодіжні збірні Франції та України.

Франція U-21

На старті відбору французи були фаворитами групи Н, саме їм пророкували перше місце й вихід на Євро-2023 напряму. Однак якщо в першому турі їм вдалося без проблем розгромити Північну Македонію (3:0), то в другому вони втратили очки там, де зробити це, здавалося б, практично неможливо.

Sylvain RipollКоманда Сільвена Ріполля в другому турі зустрічалася з Фарерськими островами – футбольним карликом, і в тому поєдинку вела в рахунку. Однак груба помилка голкіпера «Лідса» Іллана Мельє дозволила аутсайдеру відігратися й надалі завершити матч внічию. Французи завдали 30 ударів (8 у площину), а їхні суперники – лише 1, зате результативний.

Єдиний раз чемпіоном Європи збірна Франції U-21 ставала ще в 1988 році, тому очевидно, що «Маленькі сині» мають намір не тільки пройти кваліфікацію, а й потім повторити успіх 35-річної давнини.

Україна U-21Євро-2023 (U-21). Молодіжна збірна України перемогла команду Вірменії й  очолила свою групу - Офіційний сайт Української асоціацїї футболу

У складі молодіжної збірної України є гравці, котрі вигравали в 2019 році Мундіаль у віковій категорії U-20. Зокрема, динамівець Владислав Супряга, якого сватають у відразу декілька клубів італійської Серії А. У 2006 році українці під керівництвом Олексія Михайличенка стали віце-чемпіонами Європи, програвши у фіналі Нідерландам (0:3).

З нинішнім наставником Русланом Ротанем «жовто-сині» вже встигли провалити відбір до чемпіонату Європи 2021 року, програвши всюди де було можна і не можна, однак змін на тренерському містку не відбувалося. Пройти кваліфікацію в групі з Францією, Сербією, Північною Македонією, Вірменією і Фарерськими островами, однозначно, буде непросто. Перше місце вийде на Євро-2023 напряму, а вихід з другого дозволить зіграти в стикових матчах за путівку.

У першому турі нинішнього відбору збірна України U-21 несподівано обіграла однолітків із Сербії (1:0), а в другому підопічні Ротаня виграли у Вірменії з рахунком 2:1, завдяки чому одноосібно очолили турнірну таблицю групи H, оскільки решта команд не змогли виграти обидва стартові поєдинки.

Що стосується кадрової ситуації, то через травму українській «молодіжці» не допоможе півзахисник «Десни» Вікентій Волошин, а через хворобу на збір не приїхав захисник «Миная» Олег Горін. З резервного списку запрошений захисник «Зорі» Данило Алефіренко.

Орієнтовний склад України: Нещерет – Сич, Батагов, Таловеров, Вівчаренко, Бондаренко, Назаренко, Мудрик, Криськів, Судаков, В’юнник.

Арбітр: Нік Волш (Шотландія)i2-prod.dailyrecord.co.uk/incoming/article23988...