Франція створить до 2026 року космічні міні-носії багаторазового використання

Франція повинна створити до 2026 року космічні міні-носії багаторазового використання.

Про це у вівторок, 12 жовтня, сказав президент країни Еммануель Макрон, виступаючи в Єлисейському палаці з презентацією нової інвестиційної програми Франція-2030.

“Франції необхідно зайняти гідне місце в нових тенденціях в освоєнні космосу, в так званому новому космосі. Їй належить забезпечити на новому рівні свій суверенітет у цій області, розвивати передові технології. У зв’язку з цим у короткостроковій перспективі перед нею стоїть цілий ряд цілей. В першу чергу, це створення міні-носіїв багаторазового використання. Ми сподіваємося досягти цієї мети в 2026 році”, – сказав Макрон, трансляція виступу якого велася на сторінці Єлисейського палацу у Twitter.

Іншими важливими завданнями він назвав розробку і використання мікро- і міні-супутників, створення нових поколінь сузір’їв орбітальних космічних апаратів. Також країні треба розробити нові послуги в космічній сфері.

“Франції слід залишатися країною-першопрохідцем в області інновацій. Наша історія – це реалізація найнеймовірніших наукових і космічних задумів”, – підкреслив президент.