РНБО схвалила санкції проти понад осіб за російські “вибори” в окупованих територіях

Рада національної безпеки й оборони запровадила санкції проти 237 осіб, які брали участь в організації та проведенні виборів до Державної Думи Російської Федерації на тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей та в Криму.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу.

«Нині було ухвалено рішення стосовно тих людей, які брали безпосередню участь у голосуванні, забезпечували роботу по виборах на території Криму, Донецької і Луганської областей. Ми продовжуємо щодо всіх цих людей вводити санкції. Сьогодні були наступні 237 людей», — сказав він.

За його словами, санкції застосовано здебільшого до членів виборчих комісій, які безпосередньо організовували процес псевдовиборів на тимчасово окупованих українських територіях.

Також під українські санкції потрапила російська мережа магазинів MERE.

“Після сьогоднішнього засідання РНБО вона не має права працювати. Зараз єдине місто лишилося – це Біла Церква, де вони щось там пораються. Після сьогоднішнього засідання більше не можуть працювати на території нашої країни”, – сказав Данілов.

Нагадаємо, що у червні секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Mere не працюватиме в Україні, але після цього компанія відкрила кілька магазинів в українських містах.

Mere – це проєкт власників російської мережі супермаркетів “Світлофор”. Вона належить бізнесменам з міста Красноярська – Сергію та Андрію Шнайдерам.