На Донеччині правоохоронці виявили понад 1500 літрів незаконно виробленого алкоголю

Нині, коли збройними формуваннями РФ заблоковано дорожні коридори, системна робота, направлена на боротьбу з незаконним обігом підакцизних товарів, виходить на перший план.

Оперативні співробітники Краматорського загону постійно працюють над виявленням місць зберігання та реалізації контрафакту.

Як повідомили у ДПСУ, днями спільна міжвідомча група у складі прикордонників Краматорського загону та слідчих Національної поліції за процесуального керівництва Бахмутської окружної прокуратури в місті Бахмут Донецької області в рамках відкритого кримінального провадження провела низку санкціонованих обшуків в місцях незаконного зберігання підакцизних товарів.

В ході обшуків правоохоронці виявили понад 1500 літрів незаконно виробленого алкоголю, в тому числі більш як 250 пляшок з акцизними марками, які викликають сумніви щодо їх справжності, 22 літри ароматичних барвників, більше 300 пачок цигарок без марок акцизного податку.

Виявлені товари вилучили представники Національної поліції.

Фігурантам справи загрожує відповідальність, передбачена частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів».

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.