Поблизу Рівного знайдено стародавнє ритуальне поховання

Поблизу Рівного археологи знайшли скелет самки лося бронзового століття. Вік поховання сягає п’яти тисяч років.

Поблизу Рівного знайдено стародавнє ритуальне поховання

Про це пише Суспільне.

За словами соціального керівника експедиції Олексія Войтюка, подібні останки тварини даного історичного періоду в регіоні були розкопані вперше. Археологи стверджують, що це ритуальне поховання.

“З огляду на специфіку черепа, можна припустити, що це лось, але відсутність рогів вказує на те, що це самка лося. Також, з огляду на розташування хребта, можна припустити, що це ритуальне поховання. Але підкреслю, що це тільки припущення, підтвердити це ми можемо тільки після аналізу хребта тварини”, – зазначив археолог.

Відзначається, що археологи проводять розкопки на березі річки Устя, де колись жили поселення. Вже знайдено тридцять об’єктів, що вказують на те, що в цьому районі було багатошарове поселення. Також виявлено безліч фрагментів посуду, деякі з яких належать до культури шнурового посуду.

“Це ліпний горщик, або амфора, з багаторядними шнурними принтами. Тобто, на сирій поверхні формованої посудини шнур притискався і така прикраса виходила назовні. Це характерно для періоду бронзового століття”, – додав Войтюк.