У Києві поліцейського судитимуть за продаж амфетаміну

У Києві правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно поліцейського, який продавав психотропні речовини.

Про це повідомляє столична прокуратура.

Слідством встановлено, що 35-річний коп, перебуваючи на посаді дільничного одного з районних управлінь Національної поліції в Києві, систематично збував амфетамін місцевим жителям.

Під час розслідування було виявлено ще одного наркоторговця, який дружив з поліцейським і також збував психотропні речовини.

“Задокументовано низку фактів збуту психотропних речовин зазначеними особами, після чого вони були затримані слідчими ДБР спільно з оперативниками Київського міського управління ДВБ Національної поліції”, – йдеться в повідомленні.

Також було встановлено зловмисника, який облаштував нарколабораторію в одному з домоволодінь у Броварському районі Київської області для виготовлення амфетаміну з метою продажу. Під час обшуку в приміщенні виявили обладнання і хімікати, в тому числі прекурсори, необхідні для виготовлення психотропних речовин, а також амфетамін в особливо великому розмірі.

Дії наркоторговців кваліфіковані за статтею про незаконне виробництво і виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів (ч.2 ст.307 КК України). Підозрюваним загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років з конфіскацією майна. Обвинувальний акт спрямований до Дніпровського районного суду Києва для розгляду по суті.