Мальта заборонила в’їзд вакцинованим громадянам України

Уряд Мальти 21 жовтня оновив перелік країн і додав Україну в “темно-червоний” список. Оновлений перелік країн опублікований на урядовому сайті Мальти.

Це рішення означає, що в’їзд українцям з туристичною метою на Мальту заборонений. Заборона стосується і вакцинованих громадян.

Відзначимо, що при в’їзді на Мальту потрібно заповнити dPLF форму, в якій має бути вказано країни в яких людина перебувала останні 14 днів.

У серпні цього року Мальта визнала українські цифрові сертифікати про вакцинацію від COVID-19 і до сих пір дозволяла в’їзд вакцинованим українцям. Подорож на Мальту з темно-червоних країн (включаючи Україну) дозволено тільки в особливих випадках.

Для початку потрібно отримати дозвіл для подорожі на сайті travelauthorisation.gov.mt. Після отримання схвалення заповнити dPLF форму, зробити ПЛР тест і після в’їзду на Мальту відбути карантин 14 днів. Якщо особа не резидент Мальти, то карантин потрібно відбути в авторизованих готелях, з оплатою за кожну ніч проживання в розмірі 100 євро.