Соціальна мережа Truth Social екс-президента США Дональда Трампа вже зазнала атаки хакерів

Соціальна мережа Truth Social екс-президента США Дональда Трампа ще не встигла офіційно запуститися, але вже зазнала атаки хакерів, пов’язаних з рухом Anonymous, пише The New York Times.

Трамп оголосив напередодні, що запускає власну соціальну платформу, мета якої – боротьба з «тиранією великих технологічних компаній». Бета-версія соцмережі мала почати працювати для «запрошених гостей» в листопаді, а повноцінний запуск планується на перший квартал 2022 року. Зараз користувачі можуть внести своє ім’я в список очікування на сайті.

Після анонсу не минуло й двох годин, як хакери отримали доступ до платформи, пише NYT. Вони створили фейкові акаунти самого Трампа, правого активіста Стівена Беннона, а також Джека Дорсі, гендиректора Twitter – соцмережі, яка заблокувала екс-президента.

Використовуючи акаунт donaldjtrump, вони запостили картинки зі свинями та образливі вислови на адресу Дорсі. Скріншоти з цими постами поширилися в інших соцмережах.

Розробники Truth Social заблокували створені хакерами акаунти і закрили платформу. В інтерв’ю хакери заявили, що їх дії – це частина «онлайн-війни проти ненависті». Представник Трампа не відповів на запит про коментар.

Як відзначає NYT, хакери продемонстрували, що соцмережа, яка скоро повинна бути запущена, захищена дуже слабко. Втім, це ніяк не вплинуло на зростання акцій компанії Трампа під назвою DWAC: вони підскочили на 400%, до $52, після анонсу Truth Social.