У Гонконзі скасують більшу частину карантинних винятків для в’їзду

Влада Гонконгу скасує заходи, які дозволять окремим представникам великого бізнесу і ряду галузей відвідувати мегаполіс без проходження обов’язкового карантину.

Більшість таких винятків буде скоро скасовано, повідомила у вівторок журналістам глава місцевої адміністрації Керрі Лам.

“Що стосується груп людей, які не проходять карантин, велика частина таких винятків буде скасована. Ми залишимо тільки ті категорії, які пов’язані з екстреними службами і послугами, в тому числі з повсякденними поставками продовольства в Гонконг. Зокрема, це водії вантажівок, які перетинають кордон”, – сказала глава регіону.

Вона пояснила, що дана міра приймається з метою забезпечення умов для якнайшвидшого відкриття кордону з материковим Китаєм.

В даний час деякі категорії осіб, що в’їжджають в Гонконг, як виняток можуть бути звільнені від обов’язкового карантину в готелі, термін якого досягає 21 дня. Серед них – топ-менеджери, керівники великих компаній, представники наукових кіл, члени екіпажів літаків і суден.

У серпні влада Гонконгу, де діють жорсткі обмеження на в’їзд іноземців через пандемію, дозволила безкарантинний в’їзд для зйомок відомій актрисі Ніколь Кідман, що викликало неоднозначну реакцію і суперечки в суспільстві.

В останні місяці в цьому спеціальному адміністративному районі КНР виявлялися лише рідкісні, поодинокі випадки захворювання коронавірусом. В даний час місцева влада докладає зусиль для поступового відкриття кордону з материковим Китаєм, яка залишається закритою з початку пандемії.