Глава МЗС КНР закликав США зняти санкції з Афганістану

Міністр закордонних справ Китаю Ван і закликав США і країни Заходу зняти санкції, введені щодо Афганістану.

Про це він заявив в ході зустрічі в столиці Катару Досі з Абдул Гані Барадаром, який був призначений радикальним рухом “Талібан” на посаду заступника голови Тимчасового Кабміну Афганістану.

“Китай надає великого значення гуманітарним труднощам, з якими в даний час стикається Афганістан, і настійно закликає США і країни Заходу зняти санкції”, – наводить слова Ван і у вівторок сайт МЗС КНР. Як сказав міністр, всім сторонам слід розумним і прагматичним чином контактувати з афганським “Талібаном”, щоб допомогти Афганістану стати на шлях сприятливого розвитку.

“Китай готовий продовжити надавати гуманітарну допомогу афганському народу в міру своїх можливостей, співпрацювати з міжнародним співтовариством, щоб допомогти афганському народу подолати тимчасові труднощі, домогтися економічного відновлення і саморозвитку”, – продовжив глава МЗС КНР.

За його словами, китайська сторона ніколи не втручалася у внутрішні справи Афганістану, ніколи не прагнула до особистої вигоди і сфери впливу. Він також вказав на те, що Китай підтримує зусилля афганського народу щодо стабілізації та відновлення.

Подолання труднощів, з якими в даний час стикається Афганістан, вимагає ще більшої підтримки і розуміння з боку міжнародного співтовариства, підкреслив Ван і.

“В даний час Афганістан знаходиться на ключовому етапі переходу від хаосу до порядку. У той же час він стикається з чотирма викликами в гуманітарній сфері, економіці, в області боротьби з тероризмом і в сфері управління”, – говорить він.

“Подолання цих труднощів вимагає ще більшого розуміння і підтримки з боку міжнародного співтовариства”, – вказав глава МЗС.

Глава китайського зовнішньополітичного відомства також висловив надію на те, що рух “Талібан” проявить відкритість і солідарність щодо всіх фракцій і етнічних груп в країні для ведення спільної роботи з мирного відновлення, захисту законних прав та інтересів жінок і дітей, а також буде дотримуватися політики добросусідства і сприяти будівництву сучасної країни, що відповідає інтересам народу і плину часу.

Як повідомив у понеділок МЗС КНР, міністр закордонних справ, член Держради КНР Ван і з 25 по 26 жовтня завдасть офіційний візит до Катару і зустрінеться з представниками талібів.