Депутати Закарпатської обласної ради висловили недовіру голові облради Олексію Петрову

Депутати Закарпатської обласної ради на VІІІ скликання у четвер, 28 жовтня, проголосували за висловлення недовіри голові облради Олексію Петрову (“Слуга народу”).

Як повідомляє Мукачево.net, перед початком сесії Петров підписав розпорядження про її перенесення на 25 листопада. Депутати відмовились підтримати таке рішення і самі розпочали сесію.

Знявши кілька питань з порядку денного, депутати утворили лічильну комісію та розпочали процес дострокового припинення повноважень голови обласної ради Петрова.Голову Закарпатської облради зі "Слуги народу" зняли з посади

Воно було ухвалене шляхом таємного голосування. “За” проголосували 35 депутатів.

За даними “Закарпаття Онлайн”, новим головою облради стане Володимир Чубірко з “Рідного Закарпаття”, який уже займав цю посаду з 28 листопада 2014 по 1 грудня 2015 року.

Раніше Петров упродовж 27 років працював у СБУ. Зокрема, очолював Департамент контррозвідки Служби безпеки України, проходив службу на посаді начальника Управління СБУ в Кіровоградській області

У 2020 році президент Володимир Зеленський призначив Петрова головою Закарпатської ОДА, але він затримався на цій посаді лише кілька місяців. На місцевих виборах у жовтні 2020 року він обрався до обласної ради від “Слуги народу” і з 7 грудня 2020 року став головою обласної ради.