Терехов перемагає у першому турі виборів Харківського міського голови

За результатами екзит-полу, проведеного на замовлення Комітету виборців України, на виборах міського голови Харкова 53,8% виборців проголосували за секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова (висуванця “Блоку Кернеса-Успішний Харків”).

Про це повідомив аналітик соціологічного центру Human Research Ігор Даниленко, передає Інтерфакс.

За його словами, на другому місці самовисуванець, колишній міський голова Харкова Михайло Добкін (6,7%), за представника “Європейської солідарності”, депутата облради Олександра Скорика – 6,7%. Самовисуванця, голову Харківської облорганізації Нацкорпусу Костянтина Немічева підтримали 5,3%, депутата міськради Аліну Мустафаєву – 3,4%, її колегу з депкорпусу Володимира Плетньова (партія Шарія) – 3,3%, самовисуванця Дениса Ярославського – 1,5%. Інші кандидати набрали менше 1%.

Як повідомив директор компанії New Image Marketing Group Олег Сінаюк, дослідження повністю імітувало процес виборів.

“Наші інтерв’юери пропонували людям взяти участь в імітації виборів. Людина отримувала бюлетень, ставила галочку і опускала в коробку”, – сказав Сінаюк.

За його словами, похибка для найбільшого показника становить близько 1,5%.

Дослідження проводилося з 8.00 до 19.00 на 70 виборчих дільницях. Крок – 7 (опитувався кожен сьомий виборець, що виходить з дільниці).

Вибірка склала 7490 опитаних.

“Контактів було більше. Близько 30% відмовлялися”, – зазначив Даниленко.

Екзит-пол на замовлення Комітету виборців України проводили соціологічний центр Human Research та компанії New Image Marketing (обидві компанії входять до Харківської соціологічної мережі).

Як повідомлялося, 31 жовтня у Харкові проходили позачергові вибори міського голови. Вони були призначені через смерть Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року.

На посаду міського голови претендувало 10 кандидатів.