ВР цього тижня розгляне кадрові призначення, бюджет та постанову про вакцинацію – Стефанчук

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук доручив апарату підготувати необхідні документи для кадрових призначень, які планується здійснити цього пленарного тижня.

“Повідомляємо вам, що цього тижня планується низка кадрових призначень, і я попросив би апарат ВР зробити все, щоб усі необхідні документи були підготовлені вчасно”, – сказав Стефанчук на засіданні погоджувальної ради.

Він також повідомив, що позачергове засідання ВР відбудеться у вівторок о 16.00 год.

“Там ціла низка питань, пов’язані з протидією ковіду. Питання, пов’язані з відновленням діяльності НАЗЯВО (Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, – ред.), щоб ми не втратили низку ліцензованих магістратур, інших видів освітянської діяльності”, – розповів спікер.

Стефанчук повідомив, що підписав розпорядження про видачу підписних листів щодо ще одного позачергового засідання. Для ухвалення закону про забезпечення кисневими концентраторами.

У вівторок депутати розглянуть поправки до проєкту державного бюджету на 2022 рік. Після цього уряд допрацює документ і поверне його на розгляд парламенту.

“Дійшли попередньої згоди про прийняття постанови про рівні правила для всіх – народних депутатів, гостей, журналістів щодо відвідування будівлі Верховної Ради. Сподівюся, завтра на позачерговому засіданні приймемо цю постанову. І будемо дотримуватися її всі разом”, – заявив Стефанчук.

Він також повідомив, що в столичних готелях “Київ” та “Національний”, які перебувають в управлінні Верховної Ради, буде відкрито пункти вакцинації від COVID-19.

“У Верховній Раді продовжуємо вакцинацію. Враховуючи кількість бажаючих в Україні, які хочуть вакцинуватися, у готелі “Київ” та “Національний” будуть відкриті пункти вакцинації для усіх бажаючих. Всі, хто бачить черги, будь ласка приїжджайте в ці готелі, які належать управлінню Верховної Ради”, – повідомив спікер.

Також Стефанчук повідомив про пропозицію змінити календарний план засідань.

“Щоб наступний тиждень зробити роботою в округах, а далі три підряд – пленарних”, – розповів він.

Він дав доручення регламентному комітету розглянути це питання та внести для обговорення проект постанови.

Згідно з чинним планом роботи, народні депутати наступного тижня, з 8 до 12 листопада, працюють у комітетах і фракціях, 16 до 19 листопада – пленарні засідання, а 22-26 листопада – робота з виборцями.