Літак авіакомпанії Wizz Air, що прямував з Будапешта до Москви, позапланово приземлився в Києві

Літак авіакомпанії Wizz Air, що прямував з Будапешта до Москви, позапланово приземлився в Києві, після чого не зміг вилетіти до Росії.

Про це у вівторок, 2 листопада, повідомляє Лента.ру із посиланням на одного з пасажирів рейсу.

Стверджується, що Airbus A321 вилетів із Будапешта о 08:15, а о 15:25 сів в аеропорту Києва. Це сталося через сильний туман у районі Москви.

Пасажир розповів, що на борту було багато громадян Росії.

“Всі шоковані, чому до Києва, коли у нас погані відносини. Стояли, чекали. Україна не хотіла давати дозвіл на виліт з Києва до Москви, але дозволила назад до Будапешта. Wizz Air домовився з українцями, але потім Київ скасував своє рішення. Навіть більше, розмістити росіян у транзиті, якщо я правильно зрозумів пілота, не дозволили”, – розповіло джерело, уточнивши, що після дозаправки літак вилетів назад до Угорщини.

За даними сайту Flightradar, о 16:40 Airbus А321 перетнув кордон України та Угорщини. Коли рейс прибуде до Москви, невідомо. У WizzAir цю ситуацію поки що не коментували.

Регулярне авіасполучення між Росією та Україною було припинено у жовтні 2015 року. З квітня 2019 року припинилося й нерегулярне авіасполучення між країнами.

Минулого тижня повідомлялося, що всупереч міжнародним санкціям до Криму з ЄС прилетів пасажирський літак. Він здійснив рейс із Нідерландів до Сімферополя, пролетівши над західною частиною Білорусі та через всю територію України.