Тарифи на тепло і воду не зростуть у жодному з регіонів – міністр

У жодному з регіонів цього опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду не зростатимуть.

Про це заявив голова Мінрегіону Олексій Чернишов під час візиту до Чернігівської області.

Він нагадав про підписаний 30 вересня меморандум між центральною владою та органами місцевого самоврядування.

“Умови цього документа мають бути виконані по всій Україні. Чернігів не виняток. Наголошую – тарифи на опалення для людей в жодному з регіонів нашої держави в цьому опалювальному сезоні не зростатимуть! Тарифи залишаються на рівні опалювального сезону, що застосовувалися в минулому”, – заявив Чернишов.

Раніше з’явилася інформація, що Чернігів може стати єдиним містом України, де тарифи на опалення можуть підвищитися. Напередодні міський голова Чернігова Владислав Атрошенко це спростував.

“Тарифи на централізоване опалення для населення у Чернігові не зростатимуть і залишаються на рівні попереднього опалювального сезону”, – запевнив він.

Згідно з умовами Меморандуму, до кінця опалювального сезону ціна на газ становитиме 7,4 грн за кубометр для населення та 13,6 грн за кубометр для бюджетних установ. Також документ передбачає безперебійність постачання газу.

Крім того, громади отримують фінансову підтримку від держави для безперебійної роботи теплокомуненерго та незмінних тарифів. Зокрема, для незмінних тарифів у 2022 році держава направить до місцевих бюджетів надходження від податку з доходів фізичних осіб у розмірі 4%, що становитиме щонайменше 11 млрд грн.