Рефат Чубаров: Під час анексії Криму Захід просив «не провокувати росіян»

Під час незаконної анексії АР Крим посли низки країн Заходу телефонували голові Меджлісу кримськотатарського народу із проханням не провокувати російських військових на більш активніші дії.

Про це у ефірі «Свободи слова» на каналі ICTV заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від БПП Рефат Чубаров.

«Я цілими днями був на зв’язку з відповідними послами європейських країн, США. І завжди було прохання: не дайте спровокувати російських військових на більш рішучі дії. Пройде якийсь час, ми обов’язково знайдемо рішення. Не дайте себе спровокувати – це був головний і єдиний меседж наших західних партнерів, зокрема, до мене», – зазначив Чубаров.

Коментуючи оприлюднення стенограми засідання РНБО України по Криму, голова Меджлісу заявив, що в ній не було нічого такого, щоб його здивувало.

Окрім того, Рефат Чубаров зауважив, що стосовно підготовки до реалізації питання самовизначення кримськотатарського народу у складі Української держави, то її слід «поділити на 2 етапи».

«На першому етапі – внесення відповідних змін до 10 розділу Конституції України, який називається Автономна Республіка Крим, там треба визначити принципи, на яких буде відбудовуватися АР Крим. Це прийняття закону щодо статусу кримськотатарського народу. Моменти, пов’язані з власне реалізацією цих законів, то вони вже – з моменту деокупації», – зазначив він.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.