СБУ викрила махінації із землями Міноборони України на Львівщині на понад 20 млн грн

Служба безпеки України заблокувала незаконне заволодіння землею військового містечка у Львівській області, яке організував начальник квартирно-експлуатаційного відділу (КЕВ) Міноборони разом із спільниками.

“Слідством встановлено, що користуючись своїм службовим становищем посадовець систематично фальсифікував документи. Під час погодження акту земельної ділянки зловмисник вносив недостовірні дані про розміщення межових знаків охоронної смуги. Такими незаконними маніпуляціями він вилучав землі із власності Міністерства оборони. Потім “робота” переходила до його спільника, депутата сільради-члена земельної комісії. Посадовець сприяв, аби за рішенням Брюховицької селищної ради незаконно відчужені землі потрапляли на баланс громади”, – повідомляє прес-служба СБУ.

Згодом на захоплені площі ділки виготовляли фіктивне право власності, оформлюючи на підставних осіб, і продавали за ціною приблизно $5-9 тис. за “сотку” (0,01 га).

У такий спосіб було захоплено ділянку 1,5 га. За оцінками експертів, від цього держава зазнала понад 20 млн грн збитків.

У рамках розпочатого кримінального провадження начальнику КЕВ м. Львів повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 426-1 (перевищення військовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Продовжуються слідчо-оперативні дії щодо встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочину.