США відкрили кордони для вакцинованих громадян 33 країн

Мандрівники з Європи та Латинської Америки наповнили американські аеропорти, радіючи з приводу зняття викликаної пандемією заборони на поїздки, через яку вони були розлучені з близькими понад півтора року.

«Від імені американської індустрії подорожей ми говоримо: Ласкаво просимо! – йдеться у твіті Туристичної асоціації США. – Сьогодні знаменний та довгоочікуваний день для всіх мандрівників, розлучених друзів та родичів, які тепер можуть благополучно возз’єднатися зі своїми близькими».

Авіакомпанії почали перевозити тисячі європейців та мешканців інших регіонів у США, після того, як Вашингтон знову відкрив свої кордони для громадян 33 країн, яким більше 18 місяців не дозволявся в’їзд через пандемію COVID-19.

Починаючи з понеділка вакциновані іноземні громадяни деяких країн, переважно європейських, можуть приїхати до США, якщо вони мають підтвердження вакцинації та негативний тест на COVID-19, взятий у попередні три дні.

За даними Туристичної асоціації США, на країни, звідки поїздки були заборонені, припадало 53 відсотки всіх іноземців, які приїжджали до США у 2019 році.

У березні 2020 року президент Дональд Трамп заборонив поїздки європейців та мешканців інших країн до США в рамках серії національних обмежень на поїздки, запроваджені на початку пандемії.

Заборона призвела до того, що багато людей опинилися далеко від рідних та друзів у США.

Бізнесмени не могли приїхати до своїх американських офісів.

Для авіакомпаній заборона також призвела до великих витрат, оскільки найчастіше міжнародні подорожі є для них найприбутковішим ринком.

Авіакомпанія United Airlines планувала здійснити у понеділок 33 рейси з країн, які перебували під забороною. Вона очікує, що загальна кількість пасажирів, які прибувають з-за кордону, збільшиться приблизно в півтора рази порівняно з тим, що було тиждень тому.

Delta Air Lines повідомила про збільшення кількості бронювань з-за кордону на 450 відсотків за шість тижнів, що минули відколи Білий дім оголосив про зняття обмежень на в’їзд до країни.

Компанія очікує, що багато її рейсів здійснюватимуться з повним завантаженням.

Проте ринок ще далекий від повного відновлення.

Згідно з постачальником авіаційних даних Cirium, загалом цього місяця заплановано 6605 рейсів з Європи до США, що на 41 відсоток менше, ніж у листопаді 2019 року.

У понеділок США також почали пускати вакцинованих мандрівників до країни через сухопутні кордони з Канадою та Мексикою – вперше за 20 місяців.

За даними Митної та прикордонної служби США, у понеділок вранці на кількох прикордонних переходах час очікування був більшим за звичайний. Однак на багатьох інших жодних затримок не було.