Зеленський візьме участь в ініційованому США “Саміті за демократію”

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у Міжнародному “Саміті за демократію”, який пройде за ініціативою президента США Джо Байдена в режимі відеоконференції 9-10 грудня.

Про це повідомив офіс українського лідера.

Адміністрація президента України повідомила, що у Вашингтоні перебуває голова офісу президента Андрій Єрмак, який провів там зустріч з колишнім американським послом Вільямом Тейлором. “Андрій Єрмак поінформував Вільяма Тейлора про підготовку нашої держави до саміту “лідерів за демократію”, в якому візьме участь президент України Володимир Зеленський”, – йдеться в повідомленні на сайті глави держави.

У Вашингтоні зараз перебуває українська делегація, яка братиме участь у засіданні призначеної на середу Комісії стратегічного партнерства України та США. В рамках цього візиту Єрмак провів зустріч не тільки з Тейлором, але і з політичним директором Міністерства закордонних справ Великобританії Тімоті Барроу. “Керівник офісу президента та політичний директор МЗС Великої Британії обмінялися думками щодо ситуації з безпекою на Сході та навколо України, подальшої взаємодії у розвитку оборонних здібностей нашої держави та у сфері енергетики. Йшлося про виклики для європейського регіону у зв’язку з реалізацією проекту “Північний потік – 2”, – додали в Адміністрації президента України.

11 серпня в Білому домі заявили, що Джо Байден скликає “Саміт за демократію”. Було заявлено, що темами зустрічі стануть захист від авторитаризму, боротьба з корупцією, повага прав людини. Захід має відбутися 9-10 грудня в режимі відеоконференції, а приблизно через рік планується другий саміт в очному форматі.