Франція застерегла Росію від порушення територіальної цілісності України

Глави МЗС та Міноборони Франції Жан-Ів Ле Дріан та Флоранс Парлі обговорили на зустрічі з Сергієм Лавровим та Сергієм Шойгу ситуацію в Україні та низку інших важливих тем.

Росії слід зважати на наслідки, якщо вона порушить територіальну цілісність України.

Сергей Шойгу, Сергей Лавров, Флоранс Парли и Жан-Ив Ле Дриан на встрече в Париже в 2019 году

“Обидва міністри попередили про серйозні наслідки у разі будь-якого нового порушення територіальної цілісності України”, – йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті МЗС Франції.

У заяві міститься також заклик французьких міністрів до Росії “реінвестувати в переговори в “нормандському форматі”. Крім цього, Париж нагадав про зобов’язання РФ щодо “прозорості пересування та дій військових”.

Крім того, однією з тем, які були порушені на переговорах, стала катастрофічна ситуація на кордоні Білорусі та ЄС, що виникла через приплив нелегальних мігрантів. Французька сторона назвала поведінку білоруської влади, яка використовує людей, які прибувають із кризових регіонів, для шантажу Євросоюзу, “безвідповідальною і неприпустимою”. Одночасно Ле Дріан та Парлі закликав Росію мобілізувати її тісні зв’язки з Білоруссю, щоб “покласти край подібним політичним іграм”.

Крім цього, сторони обговорили іранську ядерну програму, мирну угоду Вірменії та Азербайджану, ситуацію в Афганістані та низку інших питань, а також наголосили на важливості збереження каналів діалогу між ЄС та Росією, між РФ та НАТО.