Режисер Пітер Джексон став мільярдером після продажу студії спецефектів

Новозеландський режисер Пітер Джексон, відомий за фільмами на основі книг Джона Рональда Руела Толкіна, продав засновану ним студію спецефектів Weta Digital.

Питер Джексон объяснил, почему он рад сериалу Amazon по "Властелину колец" - Shazoo

За оцінкою Forbes, за підсумками угоди Джексон стає мільярдером.

Покупцем став розробник відеоігор Unity Software, сума угоди – $1,6 млрд. З них Джексон має отримати $600 млн у грошовій формі та ще $375 млн у вигляді акції Unity Software.

Джексону та його супутниці життя Френ Волш належали 60% акцій Weta Digital.

Forbes зазначає, що і до укладання угоди з Unity Software Джексон був володарем великого стану. Зокрема, за даними видання, кожен фільм трилогії “Володар кілець” (2001-2003 роки) приніс режисеру $10 млн авансом і ще по 10% касових зборів. Трилогія за книгою “Хоббіт, або Туди і назад” (2012-2014 роки) приносила Джексону вже $20 млн за фільм і по 20% касових зборів.

Студію Weta Digital було засновано Джексоном у партнерстві з режисером Річардом Тейлором та продюсером Джеймі Селкірком для роботи над фільмом “Небесні створіння” (1993 рік). Популярність компанії принесли фільми за мотивами книг Толкіна. Крім того, Weta Digital працювала над створенням візуальних ефектів для фільму “Аватар” (2009 рік) та останнього сезону серіалу “Гра престолів”.