На Закарпатті у контрабандистів вилучили катапульту з безпілотником, два авто та сигарети

Катапульту, за допомогою якої намагались перекинути з України до Румунії тютюнові вироби, виявили цієї ночі прикордонники на Закарпатті.

Як повідомили в ДПСУ, відслідкувати та затримати спритників, які для здійснення незаконної оборудки планували скористались пусковою катапультою та безпілотним літальним апаратом, вдалось завдяки злагодженим діям військовослужбовців відділу прикордонної служби «Дякове» спільно з оперативними співробітниками Мукачівського прикордонного загону.

У ході реалізації оперативної інформації спільний прикордонний наряд на околиці населеного пункту Дротинці Берегівського району затримав трьох ділків, які саме розгорнули, так званий пункт управління польотами.

Затриманими виявились громадяни України: 59-річний мешканець села Королево і двоє мешканців міста Виноградів 31-го та 22-х років. Чоловіки прибули у прикордоння двома автомобілями, в салоні одного з яких прикордонники виявили ноутбук із завантаженою картою українсько-румунської ділянки кордону, запасні акумуляторні батареї для БПЛА, поблизу авто стояла розгорнута антена, пускова катапульта, саморобний безпілотник та пакунок з безакцизними сигаретами.

Про даний факт прикордонники повідомили співробітників Нацполіції.

Виявлені предмети та матеріали в українців вилучили.

Крім того, про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 204 ККУ «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів», ч.1 ст. 282 ККУ «Порушення правил використання повітряного простору» направили повідомлення до Закарпатської обласної прокуратури та Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.