Австрія запроваджує загальнонаціональний локдаун і зробить обов’язковою вакцинацію від COVID-19

Для подолання нової хвилі захворюваності на коронавірус Австрія запровадить загальнонаціональний локдаун і зробить обов’язковою вакцинацію від COVID-19.

Як зазначає видання Kurier, про це повідомив канцлер Александер Шалленберґ.

За його словами, обов’язкову вакцинацію запровадять 1 лютого 2022 року.

Австрія стане першою країною в ЄС, яка вдасться до таких суворих кроків через нову хвилю коронавірусу. Раніше влада країни не планувала запроваджувати такі обмеження.

«Зараз ми маємо подивитися в очі реальності. Забагато політичних гравців у цій країні виступають проти щеплення. Наслідок цього — перевантажені реанімації та страждання людей», – заявив канцлер.

Деталі загальної вакцинації поки невідомі. Шалленберґ допустив, що відмова від щеплення буде вважатися адміністративним правопорушенням з відповідним покаранням. Він зазначив, що для людей, які мають медичні протипоказання для щеплення, зроблять виняток.

Також в Австрії бустерну дозу щеплення рекомендуватимуть робити вже на 4-й місяць після завершення попереднього курсу вакцинації, незалежно від того, якою була перша вакцина.

Також, країна вводить загальнонаціональний локдаун. Він розпочинається в понеділок, 22 листопада і триватиме щонайменше 10 днів.

Заклади освіти перейдуть в онлайн-формат, зачиняться ресторани, будуть скасовані культурні події. Людям буде дозволено виходити з дому тільки в разі крайньої потреби.