Юлія Тимошенко: «Слуги народу» хочуть забрати в людей останню надію на пенсію

«Слуги народу» мають намір ухвалити закон про приватні пенсійні фонди, який  забере у людей останню надію на гідне забезпечення у старості. Про це заявила експрем’єрка, лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у ефірі каналу «Україна 24».

За словами Тимошенко, вона була присутня на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, котрий розглядав ухвалення такого закону.

«Слуги народу», міністри економіки, фінансів, соціальної політики, зібралися заради одного питання – негайно провести за дорученням керівництва закон про приватні пенсійні фонди», – сказала Юлія Тимошенко.

При цьому, наголошує експрем’єрка, законопроєкт ще не зареєстровано у Парламенті, тексту, із яким можна було б ознайомитися, немає.

«Вони дають гроші приватним пенсійним фондам, а їх тут у нас уже наплодилося дуже багато, без будь-яких гарантій, що люди через 30-40 років отримають пенсію. Вони вводять ще додатковий податок на людину і хочуть ввести ще додатковий податок по 1,5% на підприємства, а ці гроші вшурувати не в бюджет, а в приватний пенсійний фонд», – заявила лідерка «Батьківщини».

Юлія Тимошенко також наголосила, що не прописано жодного механізму, який би гарантував, що гроші буде збережено і люди зможуть отримувати виплати із такого фонду. Крім того, невідомо, як приватні пенсійні фонди покриватимуть інфляцію.

«Це лобістська схема, яка забирає величезний фінансовий потік з кишень людей і підприємств», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Експрем’єрка додала, що Галина Третьякова, яка очолює соціальний комітет, працює кожен день проти інтересів людей. Тож Юлія Тимошенко має намір подати проєкт постанови про її звільнення з цієї посади.