Китай стрімко нарощує експорт автомобілів: марки-лідери

Китайські автомобілі завойовують світ. У порівнянні з минулим роком експорт авто з Китаю pріс в два рази – 1,36 млн авто проти 620 тисяч за три квартали минулого року.

Про це повідомляє Китайська асоціація автовиробників CAAM.

Сьогодні китайські автомобілі продаються по всьому світу, за винятком США і Канади. Африка, Латинська Америка, Азія, Україна – скрізь у машин з Піднебесної є свій покупець.

Більш того – китайські машини вже прорвалися в Європу. Щоправда, поки що це стосується окремих країн і типів транспортних засобів. Так, китайські електромобілі цілком успішно продаються в Норвегії, яка лідирує в ЄС за темпами електромобілізації.

Перше місце з продажу за межами Китаю вже кілька років утримує Chery. За підсумками трьох кварталів 2021 року цей бренд вперше у своїй історії експортував понад 200 тис. автомобілів. За дев’ять місяців було реалізовано 213 тис. нових машин, що на 145,7% більше, ніж роком раніше. Цікаво, що всередині країни ця сама компанія продала понад 740 тисяч автомобілів за той самий період.
Chery реалізує свої машини у 80 країнах світу. Своїм головним успіхом останнього року автовиробники КНР вважають виведення на європейський ринок широкої лінійки електромобілів. Цей успіх розвивають такі марки, як MG, Lynk & Co, Aiways, BYD і Nio.

На українському ринку також представлені електромобілі двох китайських брендів. Фактично єдиними країнами, в яких поки що масово не представлений китайський автопром, є США і Канада.