Помер ексмер Києва Олександр Омельченко

Колишній мер Києва Олександр Омельченко помер від ускладнень, спричинених коронавірусом. Про це повідомив нинішній очільник столиці Віталій Кличко.

Экс-мэр Киева Омельченко в больнице с поражением легких | Українські Новини

Раніше Кличко на сесії Київради повідомляв, що Омельченко лікувався у лікарні, маючи значне ураження легень.

Син колишнього мера, Олександр, твердив ТСН, що батько був вакцинований.

Олександру Омельченку було 83 роки.

Олександр Омельченко керував столицею України вісім років – із 1998 по 2006-й. Його двічі обирали мером Києва і обидва рази він набирав рекордну кількість голосів на свою підтримку – понад 70%.

Столичний мер любив автомобілі, пасіку, бокс, футбол і хокей. Не приховував, що полюбляв міцні напої і викуруював до двох пачок сигарет на день. А ще хизувався своєю фізичною формою: коли йому було далеко за 60, він демонстрував стійку на голові.

Олександр Омельченко народився в один і той самий день та рік, що й експрезидент Леонід Кучма – 9 серпня 1938 року. Саме за президенства Кучми, у 2001-му році, він був нагороджений званням “Герой України”. Однак Олександр Омельченко, чи як його багато хто називав, Сан Санич, зізнавався, що жодного разу не святкував День народження в одній компанії з президентом.

Його популярність серед киян досить швидко згасла. Причиною тому були корупційні скандали навколо діяльності керівництва столиці.