МВС працює з ОТГ, щоб жертви домашнього насильства могли отримати допомогу скрізь – Монастирський

Щороку з 25 листопада до 10 грудня проходить Всесвітня акція «16 днів активізму проти насильства», мета якої – привернути увагу суспільства та підняти рівень обізнаності населення. Сьогодні Україна вкотре долучається до неї.

У Києві, за ініціативи МВС, під патронатом Офісу Віце-прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, за участі першої леді Олени Зеленської та Міністерства соціальної політики, стартувала виставка «Річ у тім 2.0».

«Насильство має різні прояви – жорстокість дітей до батьків, прояви агресії батьків до дітей. Це все бачать діти, які лишаються з цим протягом всього життя, які потім формують наше з вами суспільство. Коли ми проводимо такі заходи, як сьогодні, ми робимо крок до кращих цінностей. Держава планує в кожному обласному центрі України відкрити центри для тих, хто постраждав від домашнього насильства. Насильство у сім’ї стало видимим, поліція отримує більше заяв, а громадяни зрозуміли, що вони отримають допомогу, якщо вона їм знадобиться», – сказав Денис Монастирський.

Очільник правоохоронного відомства зазначив, що МВС зосереджує увагу на співпраці з регіонами:

«Більша кількість поліцейських проходить відповідну підготовку, щоб фахово реагувати на прояви домашнього насильства. Ми докладаємо максимальних зусиль, щоб таку допомогу отримували й у найменших населених пунктах. МВС бачить необхідність у реформуванні Ювенальної поліції. Ми запровадили новий проєкт «Вихователь безпеки», який покликаний реагувати на прояви насильства у школі. МВС буде робити все необхідне, щоб щодня проблема домашнього насильства мала своє вирішення».