Заява Зеленського про держпереворот відвертає увагу від незаконного призначення двох суддів КС – Соболєв

Заступник голови фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв вважає, що заява президента України Володимира Зеленського про державний переворот, який нібито готується на початок грудня, є спробою відвернути увагу громадськості від призначення двох суддів Конституційного суду з порушенням Основного закону.

“Не знаю, про які погрози фантасмагоричних переворотів йдеться у заяві президента, але достеменно можу сказати, що сьогодні в країні стався конституційний переворот: коли президент, порушуючи Конституцію, призначив двох суддів Конституційного суду. Я так розумію, він це зробив свідомо, тобто свідомо пішов на порушення закону про Конституційний суд і саму Конституцію. Це мене хвилює найбільше. А всі інші заяви – це спроби відвернути увагу у бік від ключової події, що відбулася, про яку я сказав”, – пояснив Соболєв у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна ” у п’ятницю ввечері.

Він також не виключає, що подібна заява президента може спричинити суттєве падіння рейтингів як українського бізнесу, так і держави в цілому. “Я розумію, що до президента немає довіри, і це очевидно, виходячи з результатів усіх останніх соціологічних опитувань. Але намагатися підвищувати його за рахунок інформації про фейкові перевороти – це просто непорядно, і думаю, це перш за все вдарить по престижу держави”, – наголосив Соболєв.

Як повідомлялося, Зеленський на прес-конференції у п’ятницю повідомив, що, за агентурними даними, в Україні міг готуватися державний переворот 1-2 грудня із залученням бізнесмена Ріната Ахметова.

У свою чергу Ахметов назвав “суцільною брехнею” інформацію про нібито втягування його в якийсь держпереворот.