ООН не задоволена темпами реалізації завдання з глобальної вакцинації

ООН не задоволена темпами реалізації завдання з глобальної вакцинації від коронавірусу, відповідно до якої до кінця 2021 року має бути вакциновано не менше 40% населення Землі, а до середини 2022 року – 70%.

Про це заявив у понеділок на брифінгу представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік.

“У цій справі ми знаходимося не там, де нам хотілося б”, – сказав він, відповідаючи на відповідне запитання. Дюжаррік не зміг уточнити, які глобальні показники вакцинації на даний момент.

Представнику ООН було поставлено питання, чи достатньо країни Групи семи і “двадцятки” роблять для глобальної вакцинації. “Генеральний секретар вважає, що країни, які мають у своєму розпорядженні фінансові ресурси, виробничий потенціал, могли б і можуть зробити більше, – сказав Дюжаррік. – Залишаючи саміт “двадцятки”, він заявив, що його мрії не зруйновані, але надії не реалізувалися”.

На питання про необхідність передачі ліцензій на виробництво вакцин і розподілу препаратів у світі представник генсекретаря зазначив, що Антоніу Гутерріш давно за це виступає. “Багато чого ще необхідно зробити”, – сказав він.