Путін заявив, що бачить загрозу для невизнаних “ЛНР” та “ДНР” з боку ЗСУ

Президент Росії Володимир Путін заявив про існування «червоних ліній» для України, якими вважає отримання Києвом сучасних видів озброєнь.

Про це російський лідер заявив на форумі «Росія кличе», який 30 листопада транслюють державні інформагенції та телеканали.

«Де ці «червоні лінії»? Перш за все створення загроз для нас, які можуть виходити з цієї території. Якщо і далі все буде розширюватися в цій інфраструктурі, то я вже публічно говорив: якщо на території України виникнуть комплекси ударні, підлітний час до Москви буде 7–10, а в разі розміщення гіперзвукової зброї 5 хвилин… А нам що робити? Ми тоді повинні будемо щось подібне створити щодо тих, хто нам так загрожує», – стверджує Путін.

Він також відповів на питання, чи буде повномасштабне вторгнення Росії в Україну найближчим часом на тлі стягнення військ до кордонів.

“Про можливість введення російських військ в Україну говорили ще на початку року, проте цього досі не сталося”, – заявив він.

Також Путін зазначив, що необхідно “налагодити відносини” та аргументував свою думку.

“Річ не у тім, щоб вводити війська чи не вводити, воювати чи не воювати, а в тому, щоб налагодити відносини щодо створення більш справедливого, сталого розвитку та врахування інтересів щодо безпеки всіх учасників міжнародної діяльності. Якщо ми щиро до цього прагнутимемо, жодних загроз ніхто не зазнаватиме”, — додав Путін.

Водночас президент РФ заявив, що зараз бачить загрозу для невизнаних “ЛНР” та “ДНР” з боку Збройних сил України.

Крім того, Росія начебто також “занепокоєна” тим, що біля її кордонів проводять великомасштабні незаплановані навчання.

“Як це було нещодавно в Чорному морі, коли за 20 км від нашого кордону літали стратегічні бомбардувальники, на борту яких знаходиться високоточна зброя і, ймовірно, ядерна зброя. Адже це все загрожує нам”, — сказав Путін.