Рейтинг найкращих міст світу для іноземних студентів

Стало відомо, яким містам віддають перевагу студенти-іноземці для навчання.

Про це пише World Economic Forum.

Згідно з результатами дев’ятого рейтингу найкращих студентських міст світу QS Quacquarelli Symonds, перше місце посів Лондон.

При визначенні рейтингу були враховані: престиж закладів, безпека і доступність, а також відгуки студентів і випускників. Отже, очолила рейтинг міст столиця Великобританії. У Лондоні розміщено 18 кращих університетів світу. Серед переваг навчання там – хороші можливості для працевлаштування у відому компанію.

На другому місці Мюнхен, що піднявся з четвертого рядка. Тепер все більше студентів намагаються вступити до університетів Мюнхена, адже вони активно співпрацюють з роботодавцями.

Замикає трійку лідерів Сеул, де розташований 21 кращий університет світу. Разом з Сеулом на третьому місці Токіо як найкраще місце для навчання. У студентів, які навчаються тут, є можливість отримати унікальний досвід і широкі професійні можливості.

Берлін посів п’яте місце. Місто отримало високі бали за показником Student View за високу якість життя, доступні витрати і ліберальну атмосферу.

Шосте місце посів Мельбурн, хоча студенти кажуть, що це місто дружнє до студентів, цікаве і різноманітне.

Сьоме – дещо відстав за кількістю балів Цюрих, де розташований університет з найвищим рейтингом QS в континентальній Європі – ETH Zurich.

Восьме місце дісталося Сіднею, де чудовий клімат і різноманітне і насичене міське життя.

На дев’ятому місці три населені пункти: Париж, Монреаль, Бостон. Столиця Франції щороку потрапляє до рейтингу найкращих студентських міст, адже там чимало університетів. Париж посідає сьоме місце в світі за “діяльністю роботодавця”. У Монреалі розташовано кілька найакращих університетів Канади. Також на дев’ятому місці розмістився і піднявся з 13 місця Бостон. Нагадаємо, що в районі Бостона розташовані Гарвардський університет і Массачусетський технологічний інститут (MIT).