Апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід у вигляді зобов’язань для депутата Лероса

Київський апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід позафракційному народному депутатові України Гео Леросу у вигляді особистих зобов’язань.

“Пішовши до нарадчої кімнати, після дзвінка з офісу Зеленського, залишили мій запобіжний захід у силі”, – написав Лерос на своїй сторінці у Facebook у вівторок за результатом розгляду апеляційної скарги захисту на рішення Печерського районного суду Києва.

“Виходячи з рішення апеляційного суду, єдине, що в мене залишається, – це звертатися до ЄСПЛ зі скаргою на порушення ст. 6 конвенції, а також ст. 18 (застосування обмеження прав і свобод з метою політичного переслідування)”, – наголосив депутат.

Як повідомлялося, 18 листопада Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Леросу у вигляді домашнього арешту, поклавши на нього особисті зобов’язання.

ДБР 12 листопада повідомило народному депутату України Гео Леросу про підозру в невиконанні рішення суду, яке набуло чинності.

За інформацією прес-служби ДБР, ідеться про рішення Київського апеляційного суду від 11 серпня 2021 року про визнання недостовірною і такою, що порочить честь, гідність і ділову репутацію, інформації про Дениса Єрмака, яку Лерос поширив у соцмережах у березні 2020 року. Суд зобов’язав нардепа спростувати поширену ним інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст, рішення суду 11 серпня 2021 року набуло чинності.

Крім того, ДБР вручило підозру Леросу за демонстрацію непристойного жесту в стінах парламенту.

Слідчі ДБР у рамках розслідування кримінального провадження встановили, що 4 листопада 2021 року народний обранець, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо високих посадових осіб держави. Лероса підозрюють у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства (ч. 1 ст. 296 КК України).