США та чотири країни Європи закликали Росію знизити напруженість на кордоні з Україною

Лідери США, Великобританії, Франції, Німеччини та Італії під час телефонної розмови, яка відбулася після онлайн-зустрічі президентів Росії та США Володимира Путіна та Джо Байдена, зійшлися на думці, що Москві потрібно знизити рівень напруженості на кордоні з Україною.

«Канцлер і глави держав і урядів, які брали участь у телефонній розмові, підкреслили свою беззастережну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, зазначивши, що Росія має знизити напруженість», — йдеться в повідомлені офіційного представника кабміну ФРН Штеффена.

За його словами, лідери висловили думку, що Росії потрібно шукати дипломатичне рішення, зокрема в рамках нормандського формату щодо реалізації Мінських угод.

Раніше повідомлялося, що лідери США, Великобританії, Німеччини, Італії та Франції обговорили взаємини між Росією та Україною та виступили за поновлення переговорів у нормандському форматі.

Зазначалося, що президент Франції Еммануель Макрон має намір найближчими днями обговорити з російським та українським лідерами Володимиром Путіним та Володимиром Зеленським поточну ситуацію в Україні.