Обвинувачених у вбивстві Гандзюк Мангера та Левіна залишили під арештом

Дніпровський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою голові Херсонської облради Владиславу Мангеру та його посібнику Олексію Левіну, обвинуваченим у замовленні та організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

7 грудня суддя Дніпровського райсуду Києва Юлія Іваніна задовольнила відповідне клопотання сторони обвинувачення, пише УНІАН.

“Клопотання прокурора про продовження строків тримання обвинувачених Мангера та Левіна під вартою – задовольнити. Продовжити дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою… до 4 лютого включно”, – зазначила суддя.

Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

У червні 2019 року було засуджено п’ятьох виконавців злочину. Мангера і Левіна, які обвинувачуються в організації та замовленні злочину, затримали, вони перебувають під вартою. Їм інкримінують правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження у спосіб, що має характер особливого мучення та спричинило смерть потерпілої) Кримінального кодексу.