Зеленський підтвердив розмову з Байденом 9 грудня

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що позитивно оцінює результати розмови президентів США та РФ Джозефа Байдена і Володимира Путіна.

“Я вважаю, що це позитивно, що президент Сполучених Штатів розмовляв із президентом РФ… Я вважаю, що перемога України в тому, що завжди Сполучені Штати підтримували Україну, наш суверенітет, нашу незалежність. У нас була двопартійна підтримка, але найголовніше те, що ми наразі бачимо, що є особиста реальна реакція та особиста роль президента Байдена у врегулюванні цього конфлікту – врегулюванні війни на сході нашої держави”, – сказав Зеленський на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем у середу в Києві.

Він сказав, що дасть розгорнутий коментар щодо розмови Байдена та Путіна після того, як проведе розмову з Байденом, яку заплановано на четвер, 9 грудня.

“Деталі цієї розмови я хотів би все-таки прокомунікувати з вами і прокоментувати завтра, після моєї розмови з президентом Сполучених Штатів Америки”, – сказав Зеленський, звертаючись до журналістів.

Президент України уточнив, що розмова з президентом США буде “у форматі діалогу” телефоном.