Байден анонсував “ініціативу демократичного оновлення”

Президент США Джо Байден оголосив на Саміті за демократію “ініціативу демократичного оновлення”.

Про це повідомляє прес-служба Білого діму.

В ініціативу входять п’ять основних положень: підтримка незалежних ЗМІ, боротьба з корупцією, підтримка тих, хто, на думку США, проводить демократичні реформи, просування технологій заради демократії, а також захист вільних та чесних виборів. На ці цілі піде 424,4 мільйона доларів від Держдепу, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Мінфіну.

Зокрема, $30 мільйонів підуть на спеціальний фонд, який підтримуватиме незалежні ЗМІ, ще $5 мільйонів піде на створення “акселератора життєздатних ЗМІ”. Нарешті, $9 мільйонів піде на фонд захисту журналістів від позовів про наклеп і $3,5 мільйона – на створення “платформи захисту журналістів”, включаючи їхнє навчання та психологічну підтримку.

Також буде виділено кошти на боротьбу з корупцією, включаючи $11,5 мільйона на “програму глобальної відповідальності”, $17,6 мільйона – на “фонд реагування на корупцію”, $6,5 мільйона – на створення “глобальної ініціативи щодо залучення приватного сектора у боротьбу з корупцією”.

Ще понад $15 мільйонів витратять на ініціативу, покликану не допустити відмивання корупційних доходів у США та інших країнах.

Крім того, $33,5 мільйона піде у фонд підтримки жінок у політичному керівництві, до $5 мільйонів – на підтримку спільноти LGBTQI+, $10 мільйонів – на підтримку організацій громадянського суспільства, до $15 мільйонів – на ініціативу організації “ненасильницьких соціальних рухів”.

Своєю чергою, $122 мільйона піде на багатостороннє партнерство, покликане допомогти профспілковому руху по всьому світу. $20,3 мільйона виділено на “створення відкритих, безпечних та інклюзивних” цифрових екосистем, майже $4 мільйони – на технології, що “утверджують демократію”, $5 мільйонів – на фонд боротьби з цензурою, $2,5 мільйона – на “коаліцію із забезпечення чесності виборів”, $17,5 мільйона – на створення “фонду захисту демократичних виборів”, $55 мільйонів – на “партнерство заради демократії” та $10 мільйонів – на “фонд демократичного відновлення”.