Зеленський представив Байдену бачення імплементації Мінських угод

У ході розмови із президентом США Джозефом Байденом президент України Володимир Зеленський представив бачення імплементації Мінських угод, повідомив заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга.

“Українська сторона представила наше бачення подальших кроків імплементації Мінських угод, що базуються на українському національному інтересі”, – повідомив Сибіга в ефірі програми “Право на владу” телеканалу 1+1.

За словами Сибіги, “розмова між президентами була продуктивною, предметною, наповненою змістом”.

“Ключовим було, безумовно, питання безпеки в оборонно-військовій та енергетичній сферах”, – наголосив він.

Він також додав, що Зеленський готовий також до прямих переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним.

“Західні партнери підтримують позицію щодо проведення таких переговорів, у тому числі й американська сторона”, – резюмував він.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що Сполучені Штати Америки вирішили бути активним учасником мирного процесу з врегулювання ситуації на Донбасі.

“Ми сьогодні можемо чітко говорити про те, що США прийняли для себе рішення бути активним учасником мирного процесу. Як це відбуватимуться – це залежатиме від багатьох обставин. Це може бути паралельний трек разом з Нормандським форматом, тому що потрібно безумовно поважати, що наші партнери – Німеччина та Франція за ці роки багато зробили”, – передав Єрмак слова Байдена в ефірі програми “Право на владу” у четвер.

За словами Єрмака, наступного тижня у Брюсселі відбудеться зустріч президентів України та Франції разом із новим канцлером Німеччини.

“І ми активно працюватимемо над проведенням саміту в Нормандському форматі”, – додав він.