Мальта узаконить вирощування та зберігання канабісу для особистого користування

Мальта цього тижня стане першою європейською країною, яка узаконить вирощування та зберігання канабісу для особистого користування.

Голосування у парламенті відбудеться 14 грудня, повідомляє The Guardian.

У країні мають намір узаконити володіння до семи грамів препарату для осіб, віком 18 років та старших. Також буде дозволено вирощувати до чотирьох рослин канабісу в домашніх умовах із збереженням до 50 г висушеного продукту.

Планується також дозволити некомерційним клубам канабісу вирощувати наркотик для поширення серед своїх членів. Членство в клубі буде обмежено 500 людьми, і кожній людині може бути видано лише до семи грамів на день, максимум 50 грамів на місяць.

За кроком Мальти, у 2022 році, ймовірно, будуть реформи у всій Європі, зазначає видання.

Наприклад, Німеччина нещодавно оголосила про крок щодо створення юридично регульованого ринку після заяв урядів Швейцарії, Люксембургу та Нідерландів. Також планується референдум у Італії. Тим часом аналогічний закон прийнято у Канаді, Мексиці та у 18 штатах США.

“Зараз видно, що жорсткий підхід до споживачів каннабісу був непропорційний, несправедливий і завдавав багатьох страждань людям, які ведуть зразковий спосіб життя”, – сказав відповідальний міністр Оуен Боннічі.

Він додав, що мальтійський підхід спрямований на те, щоб уникнути криміналізації будь-якого вживання канабісу.

Зберігання до 28 г каннабісу призведе до штрафу від 50 до 100 євро, але без судимості. Особи, молодші за 18 років, у яких виявлять канабіс, постануть перед комісією правосуддя, але не будуть заарештовані. Тим, хто вживає канабіс у присутності дитини, загрожує штраф від 300 до 500 євро.