Родину Гогілашвілі охороняє “Альфа” СБУ – Bihus.Info

Знімальна група Bihus.Info зафіксувала, як сина помічниці президента Марії Левченко і (на той час) заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі привіз в КВЦ “Парковий” автомобіль з номерами Служби безпеки України.

Редакція з’ясувала, що родина отримала охорону СБУ.

У листопаді 2021 р. знімальна група Bihus.Info працювала біля комплексу “Парковий”, де відбувалося засідання президентської фракції “Слуга народу”.

У цей час до входу в комплекс під’їхав автомобіль Chevrolet Suburban. Судячи з товщини дверцят та віконних рамок, автомобіль броньований. З автомобіля вийшов чоловік, за ним – хлопчик.

Хлопчик поїхав з “Паркового” вже на іншому авто – сірій Mazda 3. Ця машина зареєстрована на Марію Левченко – секретарку Президента Володимира Зеленського та дружину на той час чинного заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі.

А от номерний знак автомобіля, який привіз хлопця до “Паркового”, закріплений за автомобілем Volkswagen Transporter. Партія таких у 2019 році надійшла на баланс СБУ.

У чоловіку, який вийшов з машини перед хлопцем, джерела Bihus.Info у правоохоронних органах впізнали співробітника спецпідрозділу “Альфа” СБУ.

Редакція Bihus.Info звернулася із запитом до Служби безпеки України. Ми запитали, чому автомобіль з номерними знаками СБУ перевозив дитину. І чи наданий він у користування Марії Левченко або Олександру Гогілашвілі.

З офіційної відповіді СБУ на запит Bihus.Info випливає, що родині Левченко-Гогілашвілі надана охорона спецслужби.

“У відповідь на ваш запит зазначаємо, що інформація, котра стосується осіб, яким за потреби та при наявності відповідних підстав надається охорона, є конфіденційною, – повідомили в СБУ. – Окремо звертаємо вашу увагу на те, що СБУ діє виключно в межах та у спосіб, визначений законодавством України. Це стосується діяльності із забезпечення безпеки охоронюваних осіб та членів їх сімей в тому числі.

Окрім відповіді СБУ, редакція також отримала підтвердження з іншого правоохоронного органу, що родині Гогілашвілі надана охорона “Альфи”.

З яких причин СБУ здійснює “забезпечення безпеки” родини Левченко-Гогілашвілі, у спецслужбі не уточнили.

Марія Левченко та Олександр Гогілашвілі не відповіли на телефонні дзвінки і проігнорували надіслані редакцією запитання.

“Альфа” СБУ може надавати охорону учасникам кримінального провадження. Цим подекуди користуються як шпариною посадовці, яким не передбачена держохорона.

У таких випадках для отримання охорони від одного з правоохоронних органів використовується кримінальне провадження про нібито загрозу життю.

Помічниці президента і заступнику міністра за посадою держохорона не передбачена.