На автомобільних пунктах пропуску України з Польщею скупчилося до 500 вантажівок

На автомобільних пунктах пропуску України з Польщею скупчилося до 500 вантажівок через нові карантинні обмеження з польського боку.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці заступник міністра інфраструктури України Мустафа-Масі Найєм.

За його словами, за останні дві доби на автомобільних пунктах пропуску з Польщею стався транспортний колапс.

В ніч з 14 на 15 грудня уряд Польщі посилив карантинні обмеження, і тепер для в’їзду на територію Польщі водії вантажного транспорту повинні пред’явити негативний ПЛР-тест, зроблений не раніше ніж за 24 години, зазначив заступник міністра.

З його слів, рішення було запроваджено без попередження, тому біля КПП вишукувалися черги завдовжки кілька кілометрів.

На пунктах пропуску Ягодин транспортний потік впав на 400%, у Краковці 70% усього вантажного транспорту було розвернуто.

“Біля пунктів пропуску вже другу добу простоює до 500 вантажівок”, – повідомив Найєм.

Водночас він проінформував, що Волинська державна адміністрація, обласна рада та місцеві працівники прикордонної та митної служби дуже оперативно відреагували на ситуацію і зробили все можливе, аби захистити перевізників.

Протягом перших 12 годин на пунктах пропуску почала роботу державна лабораторія для проведення ПЛР-тестування, до яких приєдналися також приватні структури, як допомогають із оперативним проведенням тестів. Прикордонна та митна служби збільшили кількість інспекторів, які максимально пришвидшили митне оформлення.

Найєм висловив сподівання, що найближчим часом уряд Польщі внесе зміни до відповідних постанов і виключить з переліку водіїв вантажних транспортних засобів.