Нова пошта готує для клієнтів п’ять новин з оновленнями тарифів

З 1 січня 2022 року Нова пошта готує для клієнтів п’ять новин з оновленнями тарифів.

Перше оновлення – нова послуга з доставки документів за 40 гривень. Ціна буде фіксованою на весь рік, а в її вартість вже включений фірмовий картонний конверт.
Друге оновлення – продовження акційного тарифу на доставку в поштомати за 35 гривень, а також платіж з післяплатою без комісії на перший квартал 2022 року.
З 1 квітня вартість доставки в Поштомат буде 45 гривень незалежно від географічного напрямку і ваги відправлення по всій території України.

Третє оновлення – тариф за доставку, коли покупці відразу після огляду у відділенні хочуть повернути посилку з невідповідним товаром. Це зручно і вигідно представникам e-commerce, на чиї плечі лягали основні витрати за такі відправлення.
З 2022 року вартість складе 15 гривень за посилку вагою до 30 кг, що істотно нижче вартості базової відправки.

Четверте оновлення – спрощення тарифних зон, яке дозволить клієнтам швидше орієнтуватися у вартості доставки. З 2022 року вона буде розраховуватися залежно від пунктів призначення, за трьома тарифними зонами:
1. По місту та його передмістю.

2. Між містами України.

3. З/в селище міського типу або село.

П’яте оновлення – при доставці в межах міста і його передмістя вводяться три тарифи за вагою посилок: маленька — до 2 кг, середня — до 10 кг і велика — до 30 кг.
Вартість посилок популярних габаритів стане доступнішою. Наприклад, посилки до 2 кг зараз коштують 45, а коштуватимуть 40 гривень. Посилки вагою до 30 кг коштують 100, а коштуватимуть 80 гривень. Причому в ціну вже входитиме комісія за оголошену вартість до 1000 гривень, незалежно від того, куди буде доставлена посилка — у відділення або Поштомат.

З 1 січня 2022 року компанія змінює тарифікацію на доставку і забір посилок кур’єром з адреси.

Тепер при замовленні послуг кур’єра не потрібно прив’язуватися до ваги. За будь-яку посилку до 30 кг буде фіксована вартість +30 гривень, а для відправлень понад 30 кг буде +90 грн за кожні 100 кг, і тарифікація йде вже як вантажу.

Також доставка кожної посилки в експрес-накладній з декількома місцями стане тарифікуватися по-новому. Буде оцінюватися кожна посилка за окремим тарифом: посилка з максимальною вагою — за базовим тарифом, всі інші — за зниженим.