Великі повені накрили сім штатів у Малайзії

Щонайменше 50 людей загинули, ще двоє вважаються зниклими безвісти внаслідок повені, що накрила сім штатів у Малайзії у неділю, 2 січня.

Тисячі людей були змушені залишити свої будинки, повідомляє з посиланням на малайзійське Національне агентство з боротьби зі стихійними лихами та місцеву поліцію агенція Reuters.

Зокрема постраждали штати Келантан, Теренггану, Паханг, Джохор, Малакка, Негері-Сембілан і Сабах. Майже дев’ять тисяч жителів цих регіонів були евакуйовані зі своїх будинків і розміщені у центрах допомоги. Загалом від повеней у всій країні постраждали вже більше 125 тисяч людей, 117 тисяч евакуйованих вже змогли повернутись у свої домівки.

Під час щорічного сезону мусонів з жовтня по березень на східному узбережжі Малайзії часто стаються повені. Проте цього разу ситуацію погіршили надзвичайно сильні дощі, які почалися 17 грудня. За даними малайзійського агентства з боротьби зі стихійними лихами, негода триватиме ще принаймні кілька днів.

Влада Малайзії вже заявила, що надасть 366 мільйонів доларів грошової та іншу допомогу постраждалим. Окрім того, Малайзія запросила у Зеленого кліматичного фонду ООН три мільйона доларів на розробку національного плану адаптації до зміни клімату.