Президент ФІФА висловився про проведення ЧС та Євро кожні два роки

Президент ФІФА Джанні Інфантіно висловився про ідею проведення чемпіонату світу кожні два роки і запропонував робити те саме з Євро.

“Для початку я хотів би прояснити, що проведення чемпіонату світу раз на два роки – це не моя пропозиція. 88% членів Конгресу ФІФА, включаючи більшість європейських країн, проголосували за проведення дослідження щодо здійснення такої реформи.

Ми провели дуже серйозне дослідження, яке показало, що зі спортивного погляду чемпіонат світу можна проводити кожні два роки. У такому разі стане менше матчів для збірних, але ми частіше бачитимемо ігри, які викличуть багато емоцій. Євро також можна проводити кожні два роки.

Італія дуже часто грає на чемпіонатах світу, і цей турнір дуже впливає на країну зі спортивної точки зору. Але у багатьох країн немає такого везіння, бо на турнір потрапляють лише 32 команди.

100 років тому вирішили, що чемпіонат світу потрібно проводити раз на чотири роки. Тоді у футбол грали лише у 40 країнах світу – у Європі та Південній Америці. Сьогодні ж маємо понад 200 збірних. Цю ситуацію необхідно враховувати.

Економічний ефект буде позитивним для всіх”, – сказав Інфантіно для Radio Anch’io Sport.