Які зарплати пропонують українським заробітчанам у Польщі

Кількість вакансій у Польщі збільшилася через сезонне зростання виробництва у деяких галузях.

Відповідно, для українських заробітчан з’явилося більше можливостей підзаробити.

Про найактуальніші вакансії розповів Томаш Богдевич, генеральний директор компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal, пише «Сьогодні».

М’ясокомбінати та рибозаводи. Це різні вакансії: від забою курей та індичок або філетування риби до упаковки готової продукції. Таку роботу пропонують і чоловікам, і жінкам. На цих підприємствах ставка становить 16 — 17 злотих на годину на руки. За місяць можна заробити 4 — 6 тис. злотих (27 — 40 тис.грн.). Залежить це від графіка роботи — 8 або 12 годин.

Галузь e-commerce і логістика. Кількість вакансій в e-commerce восени також збільшилася через сезонне зростання, наближення різдвяних свят і розпродажів. Ця робота повʼязана з пакуванням одягу та сортуванням замовлень.

Ставка становить 14 — 15 злотих/год на руки. В місяць можна заробити 3,5 — 4,5 тис. злотих в залежності від графіка роботи (23,5 — 30 тис. грн.)

Виробництво дерев’яних і металевих виробів (для чоловіків). Найбільша нестача працівників у Польщі зараз у сферах, де потрібна чоловіча праця — виробництві дерев’яних і металевих виробів або на заводах з виробництва пластикових виробів (різні товари для дому).

Ставки становлять 15,5 —18 злотих на годину. В місяць можна заробити 3,8 — 4,5 тис. злотих на руки в залежності від графіка роботи (25,5 — 30,1 тис. грн.).

Великі компанії з працевлаштування також надають працівникам житло, яке частково оплачують. Тому у вас є можливість відкласти з зарплати більше.