США побоюються ефекту бумерангу у разі запровадження нових санкцій проти Росії

США вивчають можливість запровадження нових санкцій проти Росії, проте побоюються, що ці заходи повернуться бумерангом та вдарять по економіці західних країн.

Про це пише CNN.

Зазначається, що щонайменше два аналізи, проведені американською адміністрацією, показали, що запровадження «руйнівних санкцій», наприклад, щодо «Газпрому» та Центробанку Росії, також можуть завдати шкоди економіці інших країн.

У матеріалі йдеться, що це може призвести до зростання цін на газ або створити перешкоди для торгівлі та інвестування в європейських країнах.

Як заявили джерела телеканалу, однією з проблем вважається те, що ці негативні наслідки «можуть бумерангом повернутися до США в рік виборів».

Раніше представник Держдепу США Нед Прайс заявив, що адміністрація США виступає проти нових санкцій щодо газопроводу “Північний потік – 2”, які має намір обговорити сенат США.

У грудні сенатор-республіканець Тед Круз домігся від демократичної більшості в сенаті проведення голосування за його пропозиціями щодо додаткових рестрикцій проти газопроводу «Північний потік — 2».

Президент Володимир Зеленський закликав Сенат США підтримати санкції проти газопроводу “Північний потік-2”, щоб не допустити його запуск