США виділять понад $300 млн на гуманітарну допомогу Афганістану

Сполучені Штати виділять додатково понад $308 млн і мільйон доз вакцин від коронавірусу в якості гуманітарної допомоги населенню Афганістану.

Про це у вівторок повідомляється в прес-релізі Білого дому, опублікованому на його сайті.

“Сполучені Штати оголошують про нове пожертвування на суму понад $308 млн в якості гуманітарної допомоги народу Афганістану. Загальний обсяг гуманітарної допомоги Афганістану від США з жовтня 2021 року досягає майже $782 млн”, – йдеться в заяві. “На додаток Сполучені Штати надають народу Афганістану один мільйон додаткових доз від COVID-19 через механізм COVAX, загальне число таким чином складе 4,3 млн доз”, – зазначено в прес-релізі.

Як повідомили в Білому домі, Агентство США з міжнародного розвитку направить гуманітарну допомогу через незалежні гуманітарні організації у відповідь на зростаючі гуманітарні потреби, посилені COVID-19 і недостатнім обсягом наданих медичних послуг, посухою, нестачею продовольства і зимовим сезоном.

“Сполучені Штати прихильні підтримці афганського народу, і ми продовжуємо розглядати всі доступні нам варіанти. Ми підтримуємо народ Афганістану”, – заявили в американській адміністрації.