Росія перекинула зі сходу на захід сотні одиниць військової техніки

За останній тиждень Росія перекинула сотні одиниць військової техніки, включаючи реактивні системи залпового вогню «Град» та «Ураган», із Сибіру та Далекого Сходу в західні регіони країни, стверджують аналітики проекту Conflict Intelligence Team, які вивчили численні відео, опубліковані в соцмережах.

За даними аналітиків, техніка відправляється з Бурятії, Забайкальського краю, Амурської області, а також Приморського краю, а належить вона, з високою ймовірністю, до з’єднань чотирьох армій Східного військового округу.

«Таке широке залучення сил не дозволяє пояснити перекидання місцевими навчаннями. Найімовірніше, що техніка приєднається до сил, зосереджених біля кордонів з Україною», – порахували у CIT, додавши, що разом із технікою у пасажирських та товарних вагонах перекидаються й військовослужбовці.

Перекидання військової техніки відбувається на тлі переговорів щодо гарантій безпеки між Росією та НАТО, а також нарощування угруповання російських військ на кордоні з Україною.

11 січня Міноборони РФ оголосило про навчання в цьому районі за участю трьох тисяч військових та трьохсот одиниць військової техніки. Захід припускає, що Росія готує повномасштабне вторгнення до сусідньої країни