НАТО навесні проведе масштабні навчання у Норвегії

Норвегія повідомила Росію про проведення масштабних військових навчань НАТО у Норвезькому морі та на території Норвегії, повідомили у прес-службі Північного флоту.

Як повідомила норвезька сторона, багатонаціональне навчання Cold Response-2022 відбудеться в березні-квітні цього року.

У навчаннях буде задіяно 40 тисяч людей з 28 держав.

Плани навчань стали предметом розмови командувача Північного флоту Олександра Моїсеєва та голови оперативного командування збройних сил Норвегії генерала-лейтенанта Інґве Одло, яка відбулась у четвер по відеоконференцзв’язку.

“Генерал-лейтенант Інґве Одло зазначив, що збройні сили Королівства Норвегія суворо дотримуються Віденського документа про заходи зміцнення довіри та безпеки, прийнятого на Форумі ОБСЄ у 2011 році, та виступають за прозорість великих військових навчань”, – зазначили у прес-службі флоту.

Як зазначається в повідомленні, командувач флоту “подякував норвезькому воєначальнику за надану інформацію і побажав норвезьким колегам безпечного проведення своїх військових маневрів”.

У березні 2020 року повідомлялося, що Норвегія у зв’язку із загрозою коронавірусу скасувала навчання Cold Response. За даними ЗМІ, у них мали взяти участь 15 тис. військових.

Cold Response – навчання ВС Норвегії, що проходять з 2006 року, до участі в яких запрошуються союзники Норвегії по НАТО.